Nyheter RSS för Nyheter

Så mycket utlandssurf får du för pengarna

2014-06-18

De flesta av oss vet att det är dyrt att mobilsurfa utomlands och vi får SMS från våra operatörer med erbjudande om surfpaket. Men hur mycket surf får man egentligen för sina pengar?

 

Konsumentverket, Post-och telestyrelsen samt Telekområdgivarna har nyligen gått ut med bra tips vad man bör tänka på när man använder sin telefon på sommarsemestern. En av de sakerna som de nämner är just operatörernas utlandspaket. Dessa är utmärkta för en resenär som ska vara bortrest en kortare tid eller som förbrukar väldigt lite data. För en semesterfirare som planerar att vara borta en vecka eller mer och vill kunna använda sin telefon som vanligt kan det i slutändan bli väldigt dyrt - även med dessa utlandspaket. 

- De svenska operatörernas utlandspaket, som ofta annonseras som billiga, blir sällan speciellt billiga för den genomsnittliga resenären. Deras maxtak för surf är väldigt låg och det framgår oftast inte hur lite 20 MB egentligen är, säger Emma Heimonen, VD för HolidayPhone. 

För att priserna inte ska skena iväg med dessa utlandspaket krävs ofta att man snålar på mobilsurfen och möjlighet att använda telefonen som vanligt på semestern kan man glömma. 

- Även om man väljer att koppla av från jobbmailen på semestern är det många som har ett behov av att använda sin mobilsurf. Man behöver kartfunktioner i större utsträckning än hemma för att hitta rätt, man vill läsa omdömen om restauranger och man vill såklart dela med sig av sina semesterbilder. Det borde vara en självklarhet att kunna använda sin telefon som vanligt, även utomlands, fortsätter Emma Heimonen. 

Det är inte alltid lätt att förstå hur mycket utlandssurf man får för pengarna eller hur mycket surf man egentligen använder. Till exempel med Telias utlandspaket till USA kan du ringa ett videosamtal med Skype till familjen där hemma i ungefär 2,5 minuter innan du förbrukat din dagskvot och det kostar dig alltså 69 kr. Bestämmer du dig för att skicka några email på semestern i alla fall så kan du skicka ca 12 email eller så kan du spendera 20 minuter på sociala medier - sen är din surf slut. 

När man förstår hur mycket eller lite surf man får från de olika operatörerna är det enklare att besluta vilket alternativ som passar ens egna behov bäst.  Så hur mycket utlandssurf får du?

 

 

För mer information kontakta:

Emma Heimonen, VD HolidayPhone, emma.heimonen@holidayphone.com

Melina Hägglund, marknads- och kommunikationsansvarig, 070 606 88 41, melina.hagglund@holidayphone.com

 

Om HolidayPhone (www.holidayphone.se)
HolidayPhone hjälper internationella resenärer att ta med sig sin uppkopplade livsstil utomlands, till ett pris som alltid är bättre än hemmaoperatörerna. Företaget erbjuder roamingfria tjänster för mobilsurf, samtal och sms i ett 30- tal länder. Bolaget verkar under varumärket HolidayPhone på den nordiska, brittiska, amerikanska, tyska, franska och australiensiska marknaden. HolidayPhone har 8 e-handelsbutiker på 6 olika språk. Det svenska bolaget är privatägt och huvudkontoret ligger i Stockholm.
Följ HolidayPhone på Twitter (@holidayphone), Facebook och LinkedIn.

 

HolidayPhone och eTRAVELi ingår samarbete för att stötta den uppkopplade utlandsresenären

2014-03-12

STOCKHOLM. HolidayPhone och eTRAVELi meddelar idag att de har ingått ett samarbetsavtal för att erbjuda utlandsresenärer en billigare lösning för mobilt internet, samtal och sms på utlandsresan. I takt med att användningen av mobilt internet ökar blir höga roamingavgifter i utlandet än mer kännbara för den enskilda resenären. Med HolidayPhones lösning kan resenärer fortsätta att använda sina mobiltelefoner som vanligt i utlandet, och samtidigt spara tusentals kronor på mobilräkningen.

Genom samarbetet erbjuds eTRAVELis kunder extra förmånliga erbjudanden för att hålla sig uppkopplade i utlandet. Med ett lokalt simkort för data och telefoni från HolidayPhone blir kunderna även fortsatt nåbara som vanligt på sina svenska nummer.

”Att upprätthålla sin digitala livsstil utomlands på samma sätt som hemma är självklart för våra kunder. De vill kunna kolla upp adresser till restauranger, ladda upp foton från stranden, maila och använda kartfunktioner i mobilen när de är utomlands. Att det finns wifi på hotellrummet räcker inte. Vi är väldigt glada över att ha eTRAVELi som partner, det ökar möjligheterna att nå fler resenärer och att underlätta deras resande” säger Emma Heimonen, VD för HolidayPhone.

”För oss ligger detta helt rätt i tiden att kunna inleda ett samarbete med HolidayPhone. Vi kommer nu att kunna erbjuda våra kunder en kostnadseffektiv lösning för att använda sina mobiltelefoner och surfplattor utomlands. Vi vill ge våra kunder ett mervärde på resan och i dagens samhälle är mobilen en självklarhet på resan, säger Nina P Flores, Pressansvarig på eTRAVELi.

HolidayPhone erbjuder roamingfria mobiltjänster för resenärer som reser till något av 30 populära resmål, inklusive de 5 populäraste resmålen för svenskar enligt Flygbarometern.se: Storbritannien, USA, Tyskland, Frankrike och Thailand.

 

För mer information kontakta:

Melina Hägglund, Marknads- och kommunikationsansvarig, +46 (0) 706068841, melina.hagglund@holidayphone.com

Emma Heimonen, VD HolidayPhone, emma.heimonen@holidayphone.com

Nina P Flores, Pressansvarig eTRAVELi, +46 (0) 18 47 47 415, nina.flores@etraveli.com

Helena Sjögren, Försäljningschef Media eTRAVELi, +46 (0) 739 0737 26, helena.sjogren@etraveli.com

 

Om eTRAVELi (http://www.etraveli.com/)
European Travel Interactive AB (eTRAVELi) är en online resebyrå som erbjuder flygbiljetter, hotellbokningar och andra reserelaterade tjänster genom ett flertal varumärken. Under 2013 redovisade eTRAVELi en brutto omsättning på 7,3 miljarder kronor. eTRAVELi representerar varumärkena Seat24, Supersaver/Supersavertravel, Gotogate, Flybillet, Flygvaruhuset, Travelstart, Travelpartner, Budjet och Travelfinder. Bolaget är verksamt i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Ryssland och Nederländerna. eTRAVELi’s huvudägare är Private Equity-fonden Segulah IV, L.P.

Om HolidayPhone (http://www.holidayphone.se)
HolidayPhone är ett kommunikationsföretag som hjälper internationella resenärer att ta med sig sin uppkopplade livsstil utomlands. Företaget erbjuder roamingfria tjänster för mobilsurf, samtal och sms i 30 destinationsländer. Bolaget verkar under varumärket HolidayPhone på den nordiska, brittiska, amerikanska, tyska, franska och australiensiska marknaden. HolidayPhone har 9 e-handelsbutiker på 6 olika språk. Bolaget är privatägt och huvudkontoret ligger i Stockholm.
Följ HolidayPhone på Twitter (@holidayphone), Facebook och LinkedIn.

HolidayPhone och Hotels.com erbjuder roamingfria mobiltjänster för internationella utlandsresenärer

2014-02-17

STOCKHOLM. Utlandsresenärer från USA, Storbritannien, Australien, Tyskland och Frankrike, som bokar sitt boende med Hotels.com®, kommer från och med idag att kunna köpa rabatterade roamingfria mobiltjänster av HolidayPhone. Med HolidayPhone kan utlandsresenärer spara tusentals kronor i mobiltelefonavgifter på utlandsresan.

"Det är ett spännande samarbete vi inleder med Holidayphone. Deras tjänst kommer att kunna hjälpa våra kunder som vill hålla sig uppkopplade på utlandsresan. På Hotels.com strävar vi efter att erbjuda våra kunder erbjudanden och tjänster som gör reseupplevelse ännu bättre, och där känner vi att HolidayPhones erbjudande passar in perfekt", säger Yasmine Bratt, VP Retail and Strategy för Hotels.com.

"Vi ser mycket positivt på att jobba tillsammans med Hotels.com för att hjälpa utlandsresenärerna att ta med sig sin uppkopplade livsstil utomlands. Hotels.com är ett av världens ledande hotellbokningssajter och en bra plattform för oss att nå ut och få kontakt med resenärer," säger Emma Heimonen, VD för Holidayphone.

Mer information kring det aktuella erbjudandet finns att läsa i vår engelska press release på holidayphone.co.uk/press.  

 

För mer information, kontakta:
Emelie Fågelstedt, Communications Manager, HolidayPhone, emelie.fagelstedt@holidayphone.com
Klas Hoberg, Executive VP, HolidayPhone, +46 733 105 782, klas.hoberg@holidayphone.com

Kate Hopcraft, Senior PR Manager, Hotels.com, 020 7019 2165, khopcraft@expedia.com

 

 

About Hotels.com (www.hotels.com)

Hotels.com is a leading online accommodation booking website with more than 260,000 properties around the world, ranging from international chains and all-inclusive resorts to local favourites and bed & breakfasts, together with all the information needed to book the perfect stay. Special apps for mobile phones and tablets can also be downloaded enabling customers to book on the go with access to 20,000 last minute deals. Through its industry-leading loyalty programme Welcome Rewards®, customers can earn a free night for every 10 nights stayed at more than 85,000 hotels, subject to Welcome Rewards terms and conditions, as set out at www.hotels.com.

Hotels.com and the Hotels.com logo are either registered trademarks or trademarks of Hotels.com, LP in the U.S. and/or other countries. All other trademarks are property of their respective owners. CST # 2083949-50

Om HolidayPhone (www.holidayphone.se)
HolidayPhone är ett kommunikationsföretag som hjälper internationella resenärer att ta med sig sin uppkopplade livsstil utomlands. Företaget erbjuder roamingfria tjänster för mobilsurf, samtal och sms i 30 destinationsländer.

Bolaget verkar under varumärket HolidayPhone på den nordiska, brittiska, amerikanska, tyska, franska och australiensiska marknaden. HolidayPhone har 9 e-handelsbutiker på 6 olika språk. Varumärket PrepaidSimCard.org finns även globalt. Bolaget är privatägt och huvudkontoret ligger i Stockholm.

Följ HolidayPhone på Facebook, Twitter och LinkedIn.

HolidayPhones VD Emma Heimonen talare på Internetdagarna

2013-11-25

Emma Heimonen, VD på kommunikationsföretaget HolidayPhone, är en av paneldeltagarna på seminariet "Uppkopplad - vad innebär det?" på Internetdagarna imorgon tisdag. Emma kommer att delta i en diskussion kring utmaningen som dagens ständiga uppkoppling innebär för operatörer, staten och företag. Samt hur individen påverkas ur ett säkerhetsperspektiv när tillgängligheten bli större.

Seminariets övriga deltagare är Fredrik Marcus (Creuna), Jon Karlung (Bahnhof AB), Loth Hammar (Digitaliseringskommissionen), Helena Bäckström och Mattias Grafström (Telekområdgivarna). Moderator är Patrik Fältström, Chef för forsknings- och utvecklingsavdelningen på Netnod.

Internetdagarna är en av Sveriges viktigaste mötesplatser för personer som på olika sätt jobbar med Internet. Internetdagarna anordnas av .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur), en oberoende allmännyttig organisation som verkar för positiv utveckling av Internet i Sverige.

Läs hela programmet här: http://internetdagarna.se/program/den-digitala-vardagen/

Emma Heimonen blir ny VD för HolidayPhone

2013-10-01

Det svenska kommunikationsföretaget HolidayPhone meddelar idag tillsättningen av Emma Heimonen som ny VD. Emma har 8 års erfarenhet från ledningspositioner inom snabbt växande online- och mobilföretag. Emma Heimonen ersätter Joacim Boivie, grundare av HolidayPhone, som varit VD sen det att företaget bildades 2010. Joacim Boivie kommer att stanna i bolaget som styrelsemedlem.

“Vi välkomnar Emma Heimonens erfarenhet och kunskap om branschen. I hennes nya position kommer hon att ansvara för HolidayPhones fortsatta globala expansionsstrategi. Med hennes tidigare erfarenhet från startup-företag inom så väl mobil- som resebranschen har hon det strategiska tänket som krävs för att ta företaget till nästa nivå, säger Joacim Boivie, grundare HolidayPhone.

”Jag ser fram emot att bli en del av HolidayPhone och att utforska alla de möjligheter som finns inom den här branschen. Jag älskar att resa och vet därför av personlig erfarenhet att vår tjänst behövs av resenärer över hela världen som önskar ta med sig sin uppkopplade livsstil på resan, utan att betala en förmögenhet. Tillsammans med vårt dynamiska och internationella team här på HolidayPhone är jag övertygad om att vi kommer att nå fantastiska resultat”, säger Emma Heimonen, VD HolidayPhone.

Emma Heimonen kommer närmast från rollen som VD på startup-företaget mTrotter, en mobil reseplanerare, och har innan det haft en snabb internationell karriär inom online gaming företaget bwin.party digital entertainment. Emma har en magisterexamen i International Business Adminstration från Jönköping International Business School, samt bred internationell erfarenhet från att ha bott i åtta länder.


För mer information besök www.holidayphone.se eller kontakta:
Emelie Fågelstedt, PR, +46 730 685 452, emelie.fagelstedt@holidayphone.com
Klas Hoberg, Executive VP, +46 733 105 782, klas.hoberg@holidayphone.com

Följ HolidayPhone på Twitter (@holidayphone), Facebook (facebook.com/holidayphone) och LinkedIn.

Om HolidayPhone
HolidayPhone är ett kommunikationsföretag som hjälper internationella resenärer att ta med sig sin uppkopplade livsstil utomlands. Företaget erbjuder roamingfria tjänster för mobilsurf, samtal och sms i 30 destinationsländer.

Bolaget verkar under varumärket HolidayPhone på den nordiska, brittiska, amerikanska, tyska, franska och australiensiska marknaden. HolidayPhone har 9 e-handelsbutiker på 6 olika språk. Varumärket PrepaidSimCard.org finns även globalt. Bolaget är privatägt och huvudkontoret ligger i Stockholm.

Vem är boven: Bermudez-Svankvist eller internationell roaming?

2013-08-30

Det kan tyvärr bli en väldigt dyr historia att använda mobilen i utlandet idag. Särskilt för surf. Under semestertider läser vi artiklar om personer som kommer hem från en veckas utlandssemester och möts av chockhöga mobilräkningar på tiotusentals kronor. Efter förra veckan blev det väldigt tydligt att även myndigheter och företag kan drabbas hårt. Arbetsförmedlingens nu före detta generaldirektör, Angeles Bermudez-Svankvist, har på 18 månader fått mobilräkningar från Telia på totalt 310 000kr. Hon har nämligen glömt att stänga av dataroaming under sina arbetsresor i utlandet. I genomsnitt mobilsurfade hon för 15 665 kronor i månaden.

Vi pratar om oansvariga personer som är slarviga och glömmer att stänga av surf på mobilen. Men borde vi inte också ifrågasätta operatörernas hutlösa priser för internationell roaming från första början?

Svenskarna är mest datahungriga i Norden. Vi tillhör faktiskt de som konsumerar mest mobildata i hela världen. Vårt land präglas av vår internetkultur där folk är uppkopplade dygnet runt på sina mobiltelefoner. Sociala medier, videostreaming, musiktjänster, mailen. Ja, vi lever helt enkelt en del av våra liv online. Det borde inte behöva förändras när vi åker utomlands.

Snittförbrukningen av mobildata bland smartphoneanvändare i Sverige ligger på strax över 1GB i månaden. Är du är en flitig mobilanvändare som använder streamingtjänster för video och musik hamnar du lätt på över 2GB data i månaden, skriver Ericsson i en mobilrapport från juni. Det motsvarar över 70MB mobildata per dag.

Under sommaren har flera av de svenska mobiloperatörerna sålt mobildatapaket för utlandet. Allt från 49kr/dag för 20MB till 79kr/dag för 50MB.

Många av oss surfar dock för mer än 50MB per dag. Och även om det räcker så kan kostnaden för en familj med barn som också vill vara uppkopplade ligga på upp emot 2200kr av semesterkassan i veckan bara på mobilt surf. Dessa paketpris gäller dessutom inte i alla länder.

Operatörerna tjänar idag pengar på utlandsresenärer. Det beror på internationell roaming; avgiften du betalar för att kunna använda ditt abonnemang i en annan operatörs nät. Inom EU finns regleringar för att skydda konsumenter mot överpriser. Men utanför EU saknas dessa regleringar och där handlar det om en förhandling mellan operatörerna. Det leder i värsta fall till att en privatpersons eller myndighets mobilräkning kan skena iväg till tusentals kronor.

Comviq skriver i ett öppet brev till Angeles Bermudez-Svankvist att hon borde letat efter WiFi i utlandet för att hålla sin mobilkostnad nere. Att en annan operatör ens ska behöva tipsa om WiFi-nät istället för att använda mobildata, något som både kan vara svårt att hitta och dessutom osäkert, visar på att det är något fel på mobilmarknaden.

Jag grundade företaget HolidayPhone för tre år sedan då det blev ohållbart att betala så höga mobilräkningar efter en resa till utlandet. Först handlade det om dyra samtal och sms, men nu är det mobildata som är den största kostnaden. Viktigast inte minst för mina tre söner som ser uppkoppling som en av livets stora självklarheter. Idag är den billigaste lösningen att köpa data lokalt. Därför säljer vi lokala simkort, utan roaming, samtidigt som vi låter användaren behålla sitt vanliga nummer.

Utvecklingen går åt rätt håll. EU inför ytterligare reglering av roaming bland operatörerna inom hela unionen från och med nästa sommar; fri rörlighet av tjänster och varor, fri rörlighet av mobiltelefoni. Gällande roamingavgifter i resten av världen stundar ingen lösning i den nära framtiden. Jag tror att det som krävs är att fristående aktörer tar kampen mot internationella roamingavgifter och erbjuder alternativa lösningar, så att konsumenterna får bättre och väsentligt billigare alternativ. Då sätter vi press på operatörerna tillsammans. För mig känns det hela självklart. I dagens samhälle borde vi alla kunna använda våra mobiltelefoner utomlands med samma frihet som hemma.

Joacim Boivie, Grundare och VD, HolidayPhone

Källor:

Ericsson mobility report: http://www.ericsson.com/res/docs/2013/ericsson-mobility-report-june-2013.pdf

PTS: Svenskarna mest datahungriga i Norden under 2012: http://www.pts.se/sv/Nyheter/Pressmeddelanden/2013/Svenskarna-mest-datahungriga-i-Norden-under-2012/

Apparna som drar mest data på iPhone: http://www.pcworld.com/article/252009/which_smartphone_apps_are_the_biggest_data_hogs_.html

M3 ger HolidayPhone betyg 8 av 10

2013-08-28

HolidayPhones testades av tidningen M3 inför deras septembernummer. Under 6 veckor åkte M3:s chefredaktör Mikael Lindkvist på roadtrip genom USA och testade så väl USA-simkortet som datasimkortet i Mobile WiFi Hotspot-enheten.

Betyg: 8/10

M3 skriver:
"Grym Tjänst för roadtripen - HolidayPhones upplägg är enkelt och genialiskt."

Klicka på bilden nedan för att förstora intervjun:

 

HolidayPhone kallas "ett måste för utlandsresenärer" av NewsWatch på nationell amerikansk TV

2013-07-23

Washington, DC, USA. HolidayPhone var en av toppnyheterna på NewsWatch som i förra veckan sändes på History Chanel och ION Network i USA. HolidayPhones mobillösning för utlandsresenärer presenterades som en del av Technology Report, ett populärt teknikprogram som rapporterar kring de senaste och intressantaste tjänsterna på marknaden. Andrew Tropeano, programledare på NewsWatch, berättade om hur HolidayPhone kan hjälpa utlandsresenärerna att spara pengar genom att erbjuda roamingfria mobiltjänster i utlandet.

Andrew Tropeano sa följande:

“28 million international trips were taken by US Citizens last year. The majority of travelers have cell phones, but using them for calling, texting or surfing while abroad is either impossible or incredibly expensive. HolidayPhone is a solution to this common problem among international travelers. It’s a pre-paid SIM card for an iPhone or Android-based phone that allows consumers to make local calls from their cell phone in 29 major countries. Instead of worrying about a cell phone bill at the end of the month because of roaming charges, users know exactly what they paid when they purchased the card. A phone equipped with the SIM Card can still make calls, text, upload photos, and use social networks. HolidayPhone gives a saving of up to 90 % compared to major US carriers. So if you're traveling abroad anytime soon, HolidayPhone is a must-have product.”

NewsWatch är ett 30-minuter långt konsumentinriktad tv-program som sänds varje månad på History Channel och veckovis på ION Network. I programmet presenteras regelbundet de bästa teknikprodukterna på marknaden. NewsWatch sänds rikstäckande i USA och når 180 marknader.

För att se inslaget om HolidayPhone på NewsWatch besök:
http://newswatchtv.com/how-to-save-money-when-using-your-mobile-phone-abroad.html

För mer information besök www.holidayphone.se eller kontakta:
Emelie Fågelstedt, Communications, +46 730 685 452, emelie.fagelstedt@holidayphone.com
Klas Hoberg, Executive VP, +46 733 105 782, klas.hoberg@holidayphone.com

Om HolidayPhone
HolidayPhone är en ledande leverantör av kontantkortslösningar som gör det enkelt och billigt att ringa och mobilsurfa i utlandet. Bolaget verkar under varumärket HolidayPhone på den nordiska, brittiska, amerikanska, tyska, franska och australiensiska marknaden. HolidayPhone har 9 e-handelsbutiker på 6 språk och tjänsten fungerar idag i 29 länder. Varumärket PrepaidSimCard.org finns även globalt. Bolaget är privatägt och huvudkontoret ligger i Stockholm.

Med HolidayPhone sparar utlandsresenärer upp till 92 % på internationell roaming jämfört med svenska operatörer

2013-07-01

HolidayPhone är en ledande leverantör av mobila lösningar som gör det billigt och enkelt att ringa och mobilsurfa i utlandet. Med HolidayPhone kan svenska utlandsresenärer spara upp till 92 % på internationella roamingkostnader när de använder sina mobiltelefoner i något av 29 populära turistländer.

Vi utgår nedan från ett räkneexempel på enligt oss rimligt mobilanvändande för någon som åker på semester i två veckor till antingen Spanien, Thailand eller USA. Vi räknar med att personen använder 1GB data, skickar 50 sms, ringer en timmes samtal till och mottar en timmes samtal från Sverige. Genomsnittsförbrukningen av mobilsurf för svenska mobilanvändare i Sverige är 85MB/dag enligt PTS Svensk Telemarknad. För enkelhetens skull har vi även räknat bort öppningsavgifter hos operatörerna. Med HolidayPhone sparar man upp till 92 % på mobilräkningen jämfört med några av de största svenska mobiloperatörerna:

Priser Sverige HolidayPhone, Telia, Tele2

1 http://www.telia.se/privat/utomlands
2
http://www.tele2.se/kundservice/utomlands/ringa-fran-utlandet.aspx
3 HolidayPhone USA är ett paketpris som inkluderar bl.a. 2GB surf och 20 timmar samtal till Sverige

“Vi ser mycket positivt på att EU har börjat ställa allt högre krav på internationella roamingkostnader inom EU. Vi vet dock att det går att pressa priserna ytterligare, både för resor inom Europa och till övriga världen. Vårt mål är att utlandsresenärer ska kunna använda sina mobiltelefoner utomlands med samma frihet som när de är hemma, utan att behöva oroa sig för chockhöga mobilräkningar”, säger Joacim Boivie, VD och grundare, HolidayPhone.

Simkort från HolidayPhone är tillgängliga för resor till Spanien, Storbritannien, USA, Thailand och 25 andra populära resmål på fem kontinenter. Företaget erbjuder även datasimkort för surfplattor och mobila WiFi-enheter som kan användas av de med operatörslåsta telefoner. HolidayPhone erbjuder låga priser genom att återförsälja lokala mobila tjänster i respektive land. Med HolidayPhones lösning blir du fortsatt nåbar på ditt vanliga mobilnummer.

Se hela listan med destinationer och priser här: http://www.holidayphone.se/ringa-i-utlandet.html

 

För mer information besök www.holidayphone.se eller kontakta:
Emelie Fågelstedt, PR, +46 730 685 452, emelie.fagelstedt@holidayphone.com
Klas Hoberg, Executive VP, +46 733 105 782, klas.hoberg@holidayphone.com

Om HolidayPhone
HolidayPhone är en ledande leverantör av kontantkortslösningar som gör det enkelt och billigt att ringa och mobilsurfa i utlandet. Bolaget verkar under varumärket HolidayPhone på den nordiska, brittiska, amerikanska, tyska, franska och australiensiska marknaden. HolidayPhone har 9 e-handelsbutiker på 6 språk och tjänsten fungerar idag i 29 länder. Varumärket PrepaidSimCard.org finns även globalt. Bolaget är privatägt med huvudkontor i Stockholm.

HolidayPhone lanserar Mobil WiFi Hotspot-lösning för alla destinationer – en egen WiFi-uppkoppling på semestern

2013-05-22

STOCKHOLM. HolidayPhone erbjuder nu mobilt WiFi för resenärer på 29 populära turistdestinationer. Nu kan även de som har operatörslåsta mobiltelefoner använda sig av mobilt internet till fast pris på semestern, med en mobil WiFi Hotspot-enhet och ett datasimkort från HolidayPhone. WiFi-uppkopplingen är ett billigt och säkert alternativ för mobilt surf på resan, som dessutom kan delas av hela resesällskapet.

HolidayPhone erbjuder nu resenärer med operatörslåsta mobiltelefoner en lösning för att använda billigt mobilt internet utomlands, genom en säker och privat WIFI-uppkoppling. Den mobila WiFi-enheten är tillräckligt liten för att få plats I bakfickan, och kan enkelt tas med överallt på resan och fungerar både när man surfar på stranden, navigerar i hyrbilen, översätter en lokal meny eller när man promenerar runt och lär sig mer om den nya staden.

“Det har varit en spännande start på 2013 för oss på HolidayPhone. Vi har både lanserat vår fullständiga tjänst för resenärer från Australien och Frankrike, samt att både Indien och Japan har lagts till som resmål som tjänsten täcker. Att nu även kunna presentera en lösning för resenärer med operatörslåsta mobiltelefoner, så att de också kan använda sig av billigt mobilt internet på semestern, känns jättebra. Vi är nu ett steg närmare målet att hålla mobilkostnader låga för internationella resenärer, säger Joacim Boivie, VD, HolidayPhone.

Simkort från HolidayPhone är tillgängliga vid resor till Spanien, Storbritannien, USA, Thailand och 25 andra populära resmål på fem kontinenter. Den mobila WiFi-enheten kan användas på alla marknader tillsammans med ett lokalt datasimkort.

 

För mer information, besök www.holidayphone.se eller kontakta:
Emelie Fågelstedt, PR, +46 730 685 452, emelie.fagelstedt@holidayphone.com
Klas Hoberg, Executive VP, +46 733 105 782, klas.hoberg@holidayphone.com

Om HolidayPhone
HolidayPhone är en ledande leverantör av kontantkortslösningar som gör det enkelt och billigt att ringa och mobilsurfa i utlandet. Bolaget verkar under varumärket HolidayPhone på den nordiska, brittiska, amerikanska, tyska, franska och australiensiska marknaden. HolidayPhone har 9 e-handelsbutiker på 6 språk och tjänsten fungerar idag i 29 länder. Varumärket PrepaidSimCard.org finns även globalt. Bolaget är privatägt med huvudkontor i Stockholm.

 

HolidayPhone och Travelport ingår ett globalt samarbete

2013-03-27

STOCKHOLM. HolidayPhonemeddelade idag attde har ingåttett samarbetsavtalmedTravelport föratt erbjudainternationella resenärerroamingfria samtal, sms och mobilt internet utomlands. Att använda sig av tjänsten under utlandsvistelsen kan spara resenärer allt från hundratals till tusentals kronor i mobilkostnader. 

Som en del av avtalet kommer HolidayPhone att använda Travelports Viewtrip, en global plattform för rese- och bokningsbekräftelser, för att erbjuda roamingfria samtal, sms och mobilt internet utomlands.

"Det känns spännande att inleda ett samarbete med HolidayPhone och att kunna presentera en tjänst för våra kunder som de i sin tur kan erbjuda sina resenärer som ett alternativ för att sänka mobilkostnaden utomlands. Vi fokuserar just nu på att bygga ut erbjudanden på vår ViewTrip-plattform, och där passar HolidayPhones tjänster verkligen in", säger Allison Solomon, chef för Annonseringsstrategi på Travelport. 

"Vi är glada över att få in Travelport som partner för att fortsätta att utveckla vår verksamhet", säger Joacim Boivie, VD för HolidayPhone. "Idag använder de flesta resenärer sina mobila enheter för att ringa och surfa utomlands, något som ofta blir väldigt dyrt till följd av mobiloperatörernas prissättning på internationell roaming. HolidayPhone har löst detta problem genom att skapa en användarvänlig och kostnadseffektiv produkt. Nu kommer vi att kunna erbjuda denna lösning till en global marknad genom vårt samarbete med Travelport."

 

För mer information, besök holidayphone.se eller kontakta:

Klas Hoberg, Executive Vice President HolidayPhone, klas.hoberg@holidayphone.com

Emelie Fågelstedt, PR HolidayPhone, emelie.fagelstedt@holidayphone.com

Ellen Clark, Senior Communications Manager Travelport, ellen.clark@travelport.com 

 

Om Travelport (www.travelport.com)
Travelport är en ledande leverantör av tjänster för kritiska transaktionsöverföringar för företag som är verksamma i den globala resebranschen. Travelport har en närvaro i över 170 länder, cirka 3500 anställda och hade 2011 en nettointäkt på $2.0 miljarder. Travelport omfattas av det globala distributionssystemet (GDS), vilket inkluderar varumärkena Galileo och Worldspan, samt deras Airline IT Solutions verksamhet. Med huvudkontor i Atlanta, Georgia, är Travelport ett privatägt företag.

Om HolidayPhone
HolidayPhone är en ledande leverantör av kontantkortslösningar som gör det enkelt att ringa och mobilsurfa billigt i utlandet. Bolaget verkar under varumärket HolidayPhone på den nordiska, brittiska, amerikanska och tyska marknaden. HolidayPhone har 7 e-handelsbutiker på 5 språk och tjänsten fungerar idag 27 länder. Varumärket PrepaidSimCard.org finns även globalt. Bolaget är privatägt med huvudkontor i Stockholm.

HolidayPhone är nu live i 27 länder med kontantkortslösningar för internationella affärsresenärer och turister

2013-03-21

STOCKHOLM. HolidayPhone, en ledande leverantör av kontantkortslösningar som gör det enkelt att ringa och mobilsurfa billigt i utlandet, fungerar nu i 27 länder. Genom att arbeta med lokala mobiloperatörer och researrangörer kan företaget erbjuda resenärer lokala SIM-kort, samtidigt som kunden fortfarande nås på sitt svenska mobilnummer, vilket sänker mobilkostnaden med upp till 99% både för samtal, sms och mobilt internet.

HolidayPhone arbetar med de största mobiloperatörerna på respektive marknad för att säkerställa fast pris för mobilt internet, låga priser för samtal och sms och den bästa täckningen. Företaget säljer lokala kontantkort och hanterar all lokal registrering och aktivering, samtidigt som kundsupport erbjuds på kundens eget modersmål. Med HolidayPhone behåller resenären dessutom sitt vanliga mobilnummer, men slipper internationella roamingavgifter. Tjänsten finns idag tillgänglig för kunder i USA, Storbritannien, Tyskland, Sverige, Danmark och Finland och fungerar på 27 populära turistmål.

“Det har varit ett spännande år och vi märker hela tiden av hur intresset för våra tjänster ökar globalt. Det finns två huvudfaktorer som stödjer vår affärsidé: människor reser oftare idag samtidigt som mobiltelefonanvändandet ökar. När folk är på semester eller på en affärsresa vill de av bekvämlighetsskäl fortsätta att använda sina mobiltelefoner på samma sätt som hemma, utan att få chockhöga räkningar. Vår tjänst tilltalar den moderna resenären och håller kostnaden nere, samtidigt som vi möjliggör att man behåller sitt svenska telefonnummer när man är utomlands även när man byter till ett lokalt kontantkort. Vi står nu inför en fortsatt expansion och inleder under året samarbeten med några av de största aktörerna på resemarknaden”, berättar Joacim Boivie, VD på HolidayPhone.

HolidayPhone flyttade till nya, större lokaler i Nacka tidigare den här veckan och kommer under mars månad att anställa fem nya medarbetare i takt med att försäljningen ökar. Företaget planerar att dubbla sin personalstyrka under 2013. HolidayPhone kommer även att offentliggöra ett av sina största distributionsavtal hittills med en ny partner i nästa vecka.

För mer information, besök holidayphone.se eller kontakta:
Emelie Fågelstedt, emelie.fagelstedt@holidayphone.com

Om HolidayPhone
HolidayPhone är en ledande leverantör av kontantkortslösningar som gör det enkelt att ringa och mobilsurfa billigt i utlandet. Bolaget verkar under varumärket HolidayPhone på den nordiska, brittiska, amerikanska och tyska marknaden. HolidayPhone har 7 e-handelsbutiker på 5 språk och tjänsten fungerar idag 27 länder. Varumärket PrepaidSimCard.org finns även globalt. Bolaget är privatägt med huvudkontor i Stockholm.

Nu ingår 2GB fastpris mobilt Internet för dig som ska resa till USA

2011-10-11

HolidayPhone inkluderar nu 2GB mobildata i våra USA-paket. Detta gör att våra kunder inte längre behöver oroa sig för en hög telefonräkning efter hemkomst från USA.

Som resenär till USA kan mobilt internet på resan bli en mycket stor utgiftspost. Många lämnar dessutom omedvetet dataroaming påslaget vid en USA resa, utan att tänka på att många s.k "smartphones" utnyttjar datatjänster utan att tillfråga användaren. Detta kan bli en dyr överraskning vid hemkomst då de svenska operatörerna i vissa fall tar över 100kr per MB data.

Med HolidayPhones kontantkort för USA ingår nu 2GB (2000MB) mobilt internet i USA. Eftersom det är fast pris och förskottsbetalt kan du resa tryggt och slipper oroa dig för en dyr räkning när du kommer hem. För många av våra kunder innebär detta en besparing på tusentals kronor.

Joacim Boivie

Nu kan du få flatrate mobilsurf på resan till Kina och Storbritannien

2011-09-30Som resenär till Storbritannien och Kina får du nu tillgång till riktigt billigt mobilt bredband under resan. Eftersom det är fast pris och förskottsbetalt kan du resa tryggt och slipper oroa dig för en dyr räkning när du kommer hem. Med HolidayPhones kontantkort för Kina får du tillgång till billigt mobilt Internet i Kina, och du blir nådd på ditt svenska mobilnummer utan att betala för utlandsroaming under resan. Simkortet fungerar även i Hong Kong och Taiwan.

Priset på HolidayPhone Kina är 349kr. Vill du ha 2GB mobilsurf i Kina till fast kostnad så kostar det ca 100kr extra.

Vårt paket för mobilt bredband i Storbritannien med ett kontantkort för Storbritannien kostar ca 270kr och då ingår 1GB mobilt Internet i priset.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Joacim Boivie, VD
HolidayPhone AB
Arenav. 41
121 77 Stockholm-Globen

E-post: joacim.boivie@holidayphone.se
Web: www.holidayphone.se
Facebook: www.facebook.com/HolidayPhone


Om HolidayPhone

HolidayPhone erbjuder konsumenter och företag ett enkelt sätt att ringa och mobilsurfa billigt i utlandet från sin mobiltelefon, samtidigt som kunden blir nådd på sitt svenska mobilnummer. För många resenärer innebär detta en besparing på 1000-tals kronor under resan, som kan användas bättre till annat.

Lås upp din operatörslåsta iPhone 4 lagligt

2011-09-13

HolidayPhone har tecknat återförsäljaravtal med Applenberry som erbjuder en produkt för att låsa upp iPhone4 lagligt.

Med Gevey Ultra från Applenberry kan man ta bort operatörslåset på iPhone 4. Efter att operatörslåset är borta kan man använda vilket simkort som helst i telefonen. Med den senaset versionen av Gevey Ultra går det att låsa upp iPhone 4 lagligt.

De tidigare versionerna av Gevey krävde att användaren ringde ett nödsamtal under processen, vilket gjorde produkten olaglig att använda. Nu har tillverkaren löst detta, vilket gjort att HolidayPhone nu valt att teckna ett återförsäljaravtal med Applenberry.

"Vad vi känner till är vi den första återförsäljaren av Gevey Ultra i Sverige. Nu slipper kunder som önskar köpa ett Gevey Ultra krångla med beställning från USA", säger Joacim Boivie, VD på HolidayPhone.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Joacim Boivie, VD
HolidayPhone AB
Arenav. 41
121 77 Stockholm-Globen

E-post: joacim.boivie snabela holidayphone.se
Web: www.holidayphone.se
Facebook: www.facebook.com/HolidayPhone


Joacim Boivie

Kontantkort för Tyskland med mobilt internet

2011-08-10

Som resenär i Tyskland får du nu tillgång till riktigt billigt mobilt bredband under resan. Upp till hela 5GB mobildata ingår. Eftersom det är fast pris och förskottsbetalt kan du resa tryggt och slipper oroa dig för en dyr räkning när du kommer hem. Med HolidayPhones kontantkort för Tyskland ingår alltid fastpris mobilt Internet på resan, och du blir nådd på ditt svenska mobilnummer utan att betala för utlandsroaming.

Priset på vårt Tysklandpaket börjar på 299kr (1GB).

Undvik chockräkning i sommar

2011-05-19

Med HolidayPhone i Turkiet, tar du emot dina mobilsamtal på ditt svenska mobilnummer i Turkiet nästan lika billigt som hemma, och du ringer hem till Sverige till lokala priser. Med HolidayPhones kontantkort för Turkiet ingår 250 MB fastpris mobilt Internet i paketet. Detta gör att du slipper oroa dig för dyra och godtyckliga priser per MB.

Turkietpaketet, inklusive 250MB mobilt internet i Turkiet och flera timmar samtal till och från Sverige, kostar bara 599kr. Motsvarande mängd mobildata med t.ex ett svenskt Telia mobilabonnemang i Turkiet kostar 30 000 kr.

HolidayPhone är baserad på ett förbetalt utländskt kontantkort. På så vis får kunden kontroll på kostnaden och slipper en otrevlig telefonräkning vid hemkomst. HolidayPhone vidarebefordrar dessutom kundens svenska telefonsamtal till det utländska simkortet, så att kunden slipper betala utlandsroaming för att ta emot samtal på sitt svenska nummer i utlandet.

HolidayPhone startade 2010 med kontantkort för Thailand och har under våren expanderat med USA, Spanien och flera andra länder.

Nu blir det billigt att mobilsurfa i utlandet på semestern

2011-04-19

Med HolidayPhone på semestern, tar du emot dina mobilsamtal på ditt svenska mobilnummer i utlandet nästan lika billigt som hemma, och du ringer hem till Sverige till lokala priser. Flera av paketen innehåller även stora mängder fastpris Internet - något som kan vara mycket dyrt med en svensk operatör i utlandet. För HolidayPhones surfpaket med kontantkort för Spanien och Australien ingår 1000 MB mobilt Internet i priset.

Spanienpaketet, inklusive 1GB internet data i Spanien och flera timmars samtal till och från Sverige, kostar 399kr.

Lösningen är baserad på ett förbetalt utländskt kontantkort. På så vis har du kontroll på kostnaden och slipper en otrevlig telefonräkning när du kommer hem. HolidayPhone vidarebefordrar dessutom kundens svenska telefonsamtal till det utländska kontantkortet.

HolidayPhone startade 2010 med kontantkort för Thailand och har under våren expanderat med flera nya länder.

Nu blir det billigt att ringa o mobilsurfa på semestern till Sri Lanka

2011-01-26

HolidayPhone som erbjuder konsumenter och företag billigare telefoni på resan, lanserar nu billig semester-telefoni för turister resande till Sri Lanka

Sri Lanka håller på att bli ett populärt resmål för svenska turister. HolidayPhone tycker det ska vara billigt att ringa och mobilsurfa även på semestern och lanserar därför HolidayPhone Sri Lanka.

Med HolidayPhone Sri Lanka på semestern, tar du emot dina svenska mobilsamtal i Sri Lanka nästan lika billigt som hemma, och ringer hem till Sverige för bara ca 2kr/minut. Mobildata i Sri Lanka kostar ca 0,08kr/MB med HolidayPhone.

Lösningen är baserad på ett förbetalt Sri Lanka kontantkort, med en operatör i Sri Lanka som HolidayPhone samarbetar med. På så vis har du kontroll på kostnaden och slipper en otrevlig telefonräkning när du kommer hem. HolidayPhone vidarebefordrar även kundens svenska telefonsamtal till kontantkortet.

HolidayPhone startade 2010 med kontantkort för Thailand och har under vintern utökat med lösningar för flera andra länder.

Äntligen billigt mobilt Internet på resan till USA

2011-01-11

HolidayPhone som erbjuder konsumenter och företag billigare telefoni på resan, lanserar nu ett nytt USA-paket som innefattar Internet-tillgång.

Att använda mobilt internet i utlandet med en medhavd svensk mobiltelefon kan bli mycket dyrt - ofta långt över 100kr/MB. Detta är något som många svenskar bittert fått erfara, när telefonräkningen dykt upp i brevlådan efter resan.

Nu möjliggör HolidayPhone även billig tillgång till 3G datanät på USA-resan, samtidigt som resenären blir nådd på sitt svenska mobilnummer till en fast låg kostnad.

"De senaste månaderna har det i media förekommit flera uppmärksammade fall med resenärer som fått telefonräkningar på 100 000-tals kronor efter att ha använt mobilt Internet i USA. Med vår lösning slipper man sådana problem." säger Joacim Boivie, VD på HolidayPhone.

Lösningen är baserad på ett förbetalt USA kontantkort, med en amerikansk operatör som HolidayPhone har avtal med. HolidayPhone vidarebefordrar även kundens svenska telefonsamtal till kontantkortet.

I det nya USA-paketet ingår upp till 20 timmars samtal till Sverige, fria samtal inom USA och fria SMS till hela världen. Dessutom ingår 3 timmars vidarekoppling från Sverige och 50 MB 3G data.

HolidayPhone startade 2010 med kontantkort för Thailand och har under vintern utökat med lösningar för USA och Bosnien.


För ytterligare information, kontakta gärna:

Joacim Boivie, VD
HolidayPhone AB
Arenav. 41, 12tr
121 77 Stockholm-Globen

Telefon: +46 733 82 20 45
E-post: joacim.boivie@holidayphone.se
Web: www.holidayphone.se
Facebook: www.facebook.com/HolidayPhone


HolidayPhone lanserar superbillig mobiltelefoni på Bosnien-resan

2010-12-08

HolidayPhone som erbjuder konsumenter och företag billigare telefoni på resan lägger nu till Bosnien-Hercegovina till listan på länder där man ringer billigt och blir nådd på sitt svenska nummer utan krångel.

Det kan vara mycket dyrt att ringa i utlandet med en medhavd svensk mobiltelefon. Detta är något som många svenskar bittert fått erfara, när telefonräkningen dykt upp i brevlådan efter resan.

Nu lanserar HolidayPhone en unik och lättanvänd lösning för svenskar som reser till Bosnien-Hercegovina, där resenären blir nådd på sitt svenska mobilnummer och kan ringa hem till Sverige för en bråkdel av kostnaderna i jämförelse med ett medhavt svenskt SIM-kort.

De senaste månaderna har det i media förekommit flera uppmärksammade fall med resenärer som fått telefonräkningar på 100 000-tals kronor efter att ha tagit med sig mobilen på resan. Med vår lösning slipper man sådana problem. säger Joacim Boivie, VD på HolidayPhone.

Lösningen är baserad på ett förbetalt kontantkort för Bosnien , med en bosnisk operatör som HolidayPhone har avtal med. HolidayPhone vidarebefordrar kundens svenska mobilsamtal över VOIP till kontantkortet. Därmed slipper även kunden fakturor i efterhand. Sedan tidigare erbjuder HolidayPhone möjligheten att ringa billigt i Thailand och USA.


För ytterligare information, kontakta gärna:

Joacim Boivie, VD
HolidayPhone AB
Telefon: +46 733 82 20 45
E-post: joacim.boivie@holidayphone.se
Web: www.holidayphone.se
Facebook: www.facebook.com/HolidayPhone


Om HolidayPhone

HolidayPhone erbjuder konsumenter och företag en möjlighet att ringa billigt i utlandet från sin mobiltelefon, samtidigt som man blir nådd på sitt svenska mobilnummer. För många resenärer innebär detta en besparing på 1000-tals kronor under resan, som kan användas bättre till annat.

HolidayPhone lanserar superbillig mobiltelefoni på USA-resan

2010-11-01

HolidayPhone som erbjuder konsumenter och företag billigare telefoni på resan, lanserar nu billig och lättanvänd mobiltelefoni för resenärer till USA.


Det kan vara mycket dyrt att ringa i utlandet med en medhavd svensk mobiltelefon. Detta är något som många svenskar bittert fått erfara, när telefonräkningen dykt upp i brevlådan efter resan.

Nu lanserar HolidayPhone en unik och lättanvänd lösning för svenskar som reser till USA, där resenären blir nådd på sitt svenska mobilnummer från ca 0,68kr/min och kan ringa hem till Sverige från ca 0,88kr/min.

"De senaste månaderna har det i media förekommit flera uppmärksammade fall med resenärer som fått telefonräkningar på 100 000-tals kronor efter att ha rest i USA. Med vår lösning slipper man sådana problem." säger Joacim Boivie, VD på HolidayPhone.

Lösningen är baserad på ett förbetalt USA kontantkort, med en amerikansk operatör som HolidayPhone har avtal med. HolidayPhone vidarebefordrar kundens svenska telefonnummer över VOIP till kontantkortet. Därmed slipper även kunden fakturor i efterhand. Sedan i somras erbjuder HolidayPhone möjligheten att ringa billigt i Thailand.


För ytterligare information, kontakta gärna:

Joacim Boivie, VD
HolidayPhone AB
Telefon: +46 733 82 20 45
E-post: joacim.boivie@holidayphone.se
Web: www.holidayphone.se
Facebook: www.facebook.com/HolidayPhone


Om HolidayPhone

HolidayPhone erbjuder konsumenter och företag en möjlighet att ringa billigt i utlandet från sin mobiltelefon, samtidigt som man blir nådd på sitt svenska mobilnummer. För många resenärer innebär detta en besparing på 1000-tals kronor under resan, som kan användas bättre till annat.
Joacim Boivie

Nu kan du spara 1000-tals kronor på Thailandsemestern

2010-09-24

HolidayPhone som erbjuder billig semestertelefoni sänker nu priserna på lokala samtal inom Thailand. Med HolidayPhones kontantkort ringer du din resvän på mobilen för bara 6 öre per minut.


Med en medhavd svensk mobiltelefon kan det bli dyrt att hålla kontakten med sitt resesällskap i Thailand. Detta är något som många av de ca 400 000 svenskar som reser till Thailand varje år, fått erfara.

Nu sänks priset för att ringa mellan två HolidayPhone-abonnemang ytterligare, och det kostar därför bara från 0,06 kr/min att ringa ett mobilsamtal mellan två resenärer med HolidayPhone.

Med en medhavd svensk telefon och svenskt SIM-kort betalar resenären roamingavgifter både för den som tar emot samtalet, och den som ringer. Kostnaden är ofta uppåt 20kr/min i båda riktningar, vilket innebär en totalkostnad på uppåt 40kr/minut när du ringer ditt resesällskap på semestern, vilket gör att det är ca 99,9% billigare att använda HolidayPhone.

Våra kunder sparar ofta in kostnaden för vårt kontantkort redan på första samtalet, och många sparar 1000-tals kronor bara genom att använda HolidayPhone på semestern. säger Joacim Boivie, VD på HolidayPhone.

Lösningen är baserad på ett förskottsbetalt kontantkort, och kunden slipper fakturor i efterhand.För ytterligare information, kontakta gärna:

Joacim Boivie, VD
HolidayPhone AB
Telefon: +46 733 82 20 45
Web: www.HolidayPhone.se
Facebook: http://www.facebook.com/HolidayPhone

HolidayPhone lanserar billig telefoni för långtidsresenärer i Thailand

2010-08-19

HolidayPhone som erbjuder billig semestertelefoni lanserar nu en lösning anpassad för långtidsresenärer till Thailand. Bolagets kunder kan nu bli nådda på sina svenska mobilnummer i Thailand från så lite som 0,39kr/minut.Med en medhavd svensk mobiltelefon kan det bli dyrt att ta emot samtal i Thailand. Detta är något som många av de ca 400 000 svenskar som reser till Thailand varje år, fått erfara.

HolidayPhone har nu anpassat sin lösning och pressat priset ytterligare för att långtidsresenärer ska kunna bli nådda på sitt svenska mobilnummer från 0,39kr/minut under hela sin vistelse i Thailand.

"Tidigare har denna grupp människor varit hänvisad till att köpa ett kontantkort i Thailand. Problemet är då att man blir onåbar på sitt svenska mobilnummer. Visst, man kan lämna ut ett tillfälligt kontantkortsnummer, men många drar sig att ringa dit pga utlandssamtal blir dyrt för den som ringer upp" säger Joacim Boivie, VD på HolidayPhone.

Lösningen är baserad på ett förskottsbetalt kontantkort, och kunden slipper fakturor i efterhand.För ytterligare information, kontakta gärna:

Joacim Boivie, VD
HolidayPhone AB
Telefon: +46 733 82 20 45
E-post: joacim.boivie@holidayphone.se
Web: www.HolidayPhone.se
Facebook: http://www.facebook.com/HolidayPhone

HolidayPhone lanserar billig flatfee Internet i Thailand

2010-07-29

Att ta med sig mobiltelefonen utomlands kan vara dyrt. Ofta kostar det 100-150kr per MB data, vilket ofta leder till en chock när semesterfirande svenskar kommer hem från semestern. HolidayPhone gör det nu möjligt att mobilsurfa obegränsat på Internet i Thailand för ca 55kr (249 bath) per vecka. Dessutom blir man nådd på sitt Svenska mobilnummer och kan ringa hem till Sverige billigt. Då lösningen bygger på ett kontantkort är tjänsten enkel att använda och man slipper fakturor i efterhand.


För ytterligare information, kontakta gärna:
Joacim Boivie, VD
HolidayPhone AB
Telefon: +46 733 82 20 45
E-post: joacim.boivie@holidayphone.se
Web: HolidayPhone.se
Facebook: http://www.facebook.com/pages/HolidayPhone/119717381405752

Diskutera bästa resetipsen inför Thailandsemestern

2010-07-18

Vi har nu startat en Facebookgrupp för alla som ska till Thailand 2010-2011 och vill diskutera och få tips om bästa stränderna, bästa hotellen, bästa shoppingen mm inför thailandsemestern.

Gruppen finns här: Facebook Thailand resetips 2010-2011

HolidayPhone lanserar snåla mobilsamtal på semestern

2010-06-28

Med HolidayPhone kan du som semestrar i Thailand bli nådd på ditt vanliga nummer och ringa hem nästan lika billigt som om du vore hemma i Sverige.

Det kan kosta skjortan att ringa när du är utomlands och vem tar inte med sig mobilen på semestern idag? Du vill kunna få tag på andra i ditt resesällskap om ni kommer bort från varann, bli nådd av nära och kära där hemma på ditt vanliga mobilnummer, eller skicka MMS från stranden i Thailand till avundsjuka vänner. Detta kan tyvärr innebära att din planerade resebudget blir åtskilliga tusenlappar dyrare när du efter resan får telefonräkningen. Idag lanserar HolidayPhone produkten som ger dig kontroll över mobilkostnaderna på resan.

HolidayPhone gör att du enkelt kan bli nådd från ditt vanliga mobilnummer och ringa hem på semestern - till ett mycket lägre pris! På holidayphone.se kan du köpa ett SIM-kort som du laddar med pengar och enkelt kan använda på semestern. Inga krångliga installationer eller nedladdningar - du blir nådd på ditt eget nummer och kan ringa billigt hem till Sverige. Och framförallt: SIM-kortet förskottsbetalas till en låg fast kostnad vilket gör att du slipper en otrevlig och svåruppskattad kostnad i efterhand.

SIM-kortet är ett vanligt lokalt SIM-kort från en thailändsk operatör som vi har avtal med. Till detta vidarebefordrar vi all inkommande trafik från ditt svenska mobilnummer. Det enda du behöver göra innan avresan, är att göra en enkel vidarebefordran av ditt svenska nummer till ett svenskt 08-nummer enligt anvisningarna i det välkomstbrev du får på posten tillsammans med SIM-kortet. Sen sköter vi resten!

Grundare till HolidayPhone är serieentreprenören Joacim Boivie med en lång bakgrund inom mobil- och internetbranschen, som tidigare grundat bl.a Mobispine AB (noterat på Aktietorget) och BytaLya.com (såldes till ett norskt mediebolag 2005). Som partners i bolaget finns även två andra framgångsrika serieentreprenörer; Magnus Wiberg (tidigare bl.a grundare till Pricerunner.com) och John Elvesjö (grundare av bl.a Tobii Technology AB).

– Jag upptäckte när jag själv bokade en resa med familjen till Thailand förra hösten, hur dyrt det skulle bli att ta med sig telefonen på semestern. Då jag även ville kunna bli nådd på mitt vanliga nummer, letade jag efter en billigare lösning, men de enda alternativen jag hittade var krångliga och krävde nästan att man var dataingenjör för att förstå hur man skulle göra. Jag tänkte att det måste gå att kunna ringa billigt – och bli nådd på sitt vanliga nummer utomlands på ett enkelt sätt, utan krångel. Då föddes tanken till HolidayPhone som jag nu vill låta andra ta del av, säger Joacim Boivie.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Joacim Boivie, VD
HolidayPhone AB.
Telefon: +46 733 82 20 45
E-post: joacim.boivie@holidayphone.se
www.holidayphone.se
www.facebook.com/holidayphone
www.twitter.com/holidayphone

Här kan du ladda ner hela pressmeddelandet som pdf.

Joacim Boivie
Beställ här!
Mitt hemland:

Jag reser till: