Kontantkort för Sydafrika

Med HolidayPhone kan du mobilsurfa, ringa och sms:a på utlandsresan nästan lika billigt som hemma. Du kan med andra ord ta med din uppkopplade livsstil på resan, utan att det kostar mer. HolidayPhone erbjuder simkort för mobilen, surfplattan, datorn samt mobila WiFi-enheter.
HolidayPhone Sydafrika - sparar pengar på resan
- Bli nådd på ditt svenska mobilnummer
utan utlandstaxa. 1 timme vidarekoppling från Sverige ingår kostnadsfritt (spara upp till 900 kr*)

- Aktivera 500 MB mobilsurf-paket för 75 Rand

- Ring hem till Sverige 1Rand/min (0,67 kr)

- Lägg på ringpott efter behov vid beställning.
Ord. pris 499 kr
Just nu 299 kr

*) Jämfört med att ta emot samtal till ditt svenska nummer i utlandet med en svensk operatör.

Samtalspriser i Sydafrika

Samtal till Sverige 1,00 Rand/min (ca 0,67 kr)
Ta emot samtal på ditt svenska
mobilnummer i Sydafrika
1 timmes vidarekoppling ingår, lägg till extra vidarekopplingstid vid behov.
Ta emot samtal på ditt sydafrikanska SIM-kortsnummer kostnadsfritt
Ta emot SMS Kostnadsfritt
Internet i mobilen eller datorn 75 Rand för 500MB eller
199 Rand för 2GB

SMS till hela världen 0,99 Rand (0,67 kr)
Ringa samtal inom Sydafrika 0,99 Rand/min (0,67 kr)
Ringa till medresenär som också har HolidayPhone 0,99 Rand/min (0,67 kr)

Priserna ovan inkluderar Sydafrikansk moms.
Växlingskurs ovan är 1,00 SEK = 1,48 Rand (ZAR).

Varför ska jag välja HolidayPhone?

HolidayPhone gör det möjligt för dig att vara uppkopplad på utlandsresan utan att det kostar en förmögenhet.

Med HolidayPhone kan du mobilsurfa, ringa och sms:a på resan. Vi tillhandahåller utländska simkort för telefoni och internet samt vidarekopplar ditt vanliga telefonnummer så att allt fungerar som du är van vid.

Med ett kontantkort från HolidayPhone betalar du endast lokaltaxa för mobiltelefoni i utlandet och undviker dyra roamingavgifter. Du kommer fortfarande finnas tillgänglig på ditt svenska mobilnummer under resans gång samtidigt som du kan ringa, skicka sms och mobilsurfa billigt.

Med HolidayPhone har du inte någon bindnings- eller uppsägningstid. När du kommer hem igen, sätter du bara in ditt svenska simkort.

Mobilsurf till ett fast pris i Sydafrika

Fastpris Internetpaket är tillgängliga mot en låg kostnad. Exempelvis 500 MB mobilsurf kostar bara 75 Rand och aktiveras enkelt med ett SMS (instruktioner medföljer). Se bara till att du har tillräckligt med ringpott påladdat, eftersom avgiften för internetpaketet dras från ringpotten när du aktiverar den.

Om du behöver mer än 500 MB, kan du istället välja ett 2 GB (2000 MB) paket för 199 Rand. Datapaketen är giltiga i 30 dagar från aktivering.

500MB mobildata är tillräckligt för de allra flesta som är borta en kortare tid. 500MB räcker till normalt användande av mobilsurf, email, Facebook, mm under ett par dagar till en vecka. 2 GB paketet är för dig som använder stora mängder data (så som streamar musik eller film eller andra bredbandskrävande tjänster) eller är borta en längre tid. Om du inte vet vilket paket du ska välja eller bara kommer att använda internet från mobilen så räcker oftast ett 500 MB paket.

Oavsett vilket paket du väljer kommer du slippa oroa dig för godtyckliga priser per MB där du inte vet hur mycket du verkligen förbrukat och vad det kommer att kosta.

Simkortet kan också användas i en USB-dongel, modem, MIFI-hotspot, surfplatta eller dator. Du kan även använda tethering (internetdelning) från telefonen till t.ex en surfplatta.
Tänk dock på att du tillfälligt behöver en telefon att sätta i simkortet i, för att med SMS-koder fylla på ringpotten och aktivera surfpaketet.

Samtal mellan två resenärer i Sydafrika med HolidayPhone

Kostnaden för att ringa mellan två resenärer som använder HolidayPhone är densamma som för ett lokalsamtal inom mobilnätet i Sydafrika (dvs ca 84 öre/minut). Om du reser i sällskap, rekommenderar vi att du beställer HolidayPhone för samtliga resenärer så att ni kan ringa billigt mellan varandra under resan. Då ringer ni bara det lokala sydafrikanska mobilnumret som medföljer ditt nya Sydafrika telefonkort.

Som jämförelse kan det kosta uppemot 50 kr/minut att ringa mellan två svenska mobiler med svenskt abonnemang utan HolidayPhones telefonkort för Sydafrika. Detta eftersom det blir utlandsroaming både för den som ringer, och den som tar emot samtalet på sin mobiltelefon i Sydafrika. Redan efter ett fåtal minuters samtal mellan varandra, lönar det sig alltså att använda HolidayPhone.

Fylla på ringpotten

Vårt sydafrikanska simkort saknar initial ringpott för utgående samtal och datapaket. Vi rekommenderar därför att du, samtidigt som du beställer ditt HolidayPhone Sydafrika simkort, köper till en eller flera påfyllningskuponger för ringpotten. Vi säljer påfyllningskuponger i valören 150 Rand. Dessa laddas enkelt på direkt från telefonen genom att knappa in siffrorna som står på kupongen.

Ringpotten används för utgående samtal, SMS och för att aktivera internet paketet i Sydafrika.

Om du behöver köpa ytterligare påfyllning för ringpotten i Sydafrika, går dessa även att köpa online av oss eller över hela Sydafrika i kiosker och butiker.

Simkortet är giltigt i 30 dagar från senaste påfyllningen.

Ringa till Sverige från Sydafrika

När du ska ringa hem med HolidayPhones kontantkort för Sydafrika slår du bara +46 framför numret och tar bort nollan i det svenska riktnumret.
Till exempel: För att ringa 070-11223344 i Sverige, slå +46 70 11223344.

Ta emot samtal i Sydafrika

Du tar emot inkommande samtal till ditt svenska mobilnummer precis som vanligt, eftersom alla samtal vidarekopplas automatiskt från Sverige till ditt sydafrikanska kontantkort utan extra utlandsavgifter.
När du tar emot samtal i Sydafrika, utnyttjar du samtalstiden för inkommande samtal med vidarekoppling från ditt svenska nummer som ingår i paketet. Ingen avgift dras från kontantkortets ringpott.

Ett sydafrikanskt mobilnummer ingår. Detta kan användas när personer inom Sydafrika eller andra medresenärer med HolidayPhone vill ringa till dig. Det är kostnadsfritt att ta emot obegränsat med samtal direkt till det sydafrikanska numret.

Vad händer om vidarekopplingstiden från mitt svenska nummer tar slut?

Du kan enkelt lägga till fler timmar till ett lågt pris när du beställer ditt HolidayPhone-paket. När tiden tar slut, slutar vidarekopplingen att fungera och vi skickar ett sms till dig med en länk där du kan välja att fylla på mer tid om det behövs.

SIM-kortet är klart att använda när du anländer

Operatören behöver en digital/scannad kopia på ditt pass för att de ska kunna aktivera ditt SIM-kort. En uppladdningslänk finns i din orderbekräftelse. När vi mottagit din passkopia skickas den vidare till operatören som hanterar aktiveringen så att kontantkortet är klart att använda när du anländer.

Så snart ditt SIM-kort aktiverats, raderas passkopian från vårt system.

Varför behöver jag bifoga en passkopia?

Operatören i Sydafrika kräver enligt landets regler för telekommunikation att identiteten på abonnenter med kontantkort kan styrkas. Dessa regler gäller inte bara utlänningar utan för alla kontantkort i Sydafrika, även lokalbefolkningen.

Täckningskarta för Sydafrika

Täckningskarta för Sydafrika

Storleken på ditt simkort

När du lägger en beställning, väljer du ett nano, micro eller standard simkort.

Om du är osäker på vilken storlek du behöver, mät ditt nuvarande simkort.

Inga förpliktelser. Inget krångel.

Alla HolidayPhone kontantkort (oavsett destination) är lokalt förskottsbetalda SIM-kort från en operatör i respektive land utan bindningstid. HolidayPhone debiterar aldrig några kostnader i efterhand.

Beställ HolidayPhone kontantkort för Sydafrika

Beställ ditt Sydafrika telefonkort här »
Du får ditt HolidayPhone-paket med enkla 1-2-3 instruktioner skickade med post till din adress före din avresa.Kontantkort för SydafrikaTänk på att:

 • Leveranstid
  1 arbetsdag inom Sverige.

 • Välj simkort
  Kontrollera om din telefon behöver ett standard, micro eller nano simkort.

 • Köp till refill
  Tänk på att lägga till fler vidarekopplingstimmar samt refill för utgående samtal eller mobilsurf beroende på dina behov.

 • Du behöver en upplåst mobiltelefon
  För att använda våra simkort i din mobiltelefon behöver den vara upplåst. Om du är osäker, ta kontakt med din operatör. Annars kanske du har en gammal olåst mobil hemma du kan använda?

 • För dig med kontantkort
  Vissa kontantkort tillåter inte vidarekoppling av samtal, t.ex. Comviq Kontant, Telia Refill. Du kan fortfarande använda våra simkort för att ringa samtal och mobilsurfa.

 • Har du fler frågor?
  FAQ - Frågor och svar